szerda, november 15, 2006

Egészséges nasi tanuláshoz - karalábé sajtmártással

.Nem tudom, más hogy van vele, de én tanulás közben - meg úgy egyébként is mindig - éhes vagyok. Igy aztán ilyenkor mindent össze tudok enni. Persze, ez aztán meg is látszik - legalábbis én látom. :) Egy idő után az ember arra a megállapitásra jut, hogy mégsem kéne bármit nasizni. Ebbe persze belejátszik az is, hogy minden "ehetőt" már megevett (egy egész csomag fagyasztott gesztenyepűré pl... :D). Aztán ilyenkor jön a gondolkodás, hogy mit is lehetne enni. Egyáltalán mi van itthon? A hűtő majdnem üres, a kert is...
De van a kertben karalábé, a hűtőben háromféle sajt. A karalábé különben is isteni nyersen, és még egészséges is. Kéne hozzá valami mártogatós, mégse egyem csak úgy magába - ebbe őszintén szólva az is belejátszik, hogy mostanában már úgy gondolkozom, hogy amit eszek az esetleg ide is felkerülhessen, és ugye a nyers karalábé önmagában nem egy nagy kreativitást igénylő poszt lenne itt... Persze, szerintem nem sok embernek jut eszébe a karalábét csak úgy megeszegetni nyersen, magában, pedig tényleg nagyon finom! Azt azért hozzátenném, hogy a legfinomabb akkor, ha az ember frissen szedi a kertben - minden zöldségnek és gyümölcsnek egész más ize van, ha az ember úgy veszi - a kerti sokkal jobb...

Elkészités:
Margarint olvasztok, lisztet szórok rá, felöntöm tejjel - azaz beshamelt készitek - nem túl sűrűt. Beleteszem a reszelt sajtokat (nem tudom pontosan, milyen fajták voltak, mert anya nem emlékezett - talán egy pannónia, egy edami és valamilyen kéksajt), beleolvasztom a beshamelbe. Megfűszerezem: só, bors, szerecsendió, vegeta, a legvégén kevés metélőhagyma és petrezselyem. A karalábét megpucolom és csikokra vágom.
Ennyi, lehet enni és tanulni... :)

Nincsenek megjegyzések: